HABER - 2013

28 Şubat ‘Kurban’ı Etiyopyalı
25 Ekim 2013, Cuma
Etiyopya’da 28 Şubat mağduru Etiyopya’lı bir ailenin evine davetliydik. Kendisi ve eşi Türkçe’yi gayet güzel konuşuyorlar. 28 Şubat döneminde Türkiye’de fabrikaları ve işletmeleri olduğunu söyledi. 1999’da, Etiyopya’dan Türkiyeye seyahatinde, hava limanında bundan sonra kendisinin ve ailesinin Türkiye’ye giremeyeceği ve şirketlerine el konulduğu bildirilmiş. Kendisine gerekçe olarak da Usame bin Ladin taraftarı ve destekçisi olduğu söylenmiş.

Ne olur köyümüze su getir
24 Ekim 2013, Perşembe
‘Kurban’ için gittiğimiz Sudan’ın başşehri Hartum’a en yakın köy 1 km, en uzak köy ise 30 km mesafede. Hiçbir köyde içme suyu yok. Sadece bazı köylerde elektrik var. Elektrik hattı köylerinden geçiyor, ama trafo ve diğer masraflar olduğu için köylerin büyük bir kısmı karanlığa mahkÛm. Orada kaldığım bir gün boyunca kadınlar önüme geçip “Ne olur köyümüze su getir” diye yalvardılar.

Risale-i Nur’un şahs-ı mânevîsinin teşekkülü Avustralya’dan başlayabilir
24 Eylül 2013, Salı
“Gençlerin Risale-i Nur’a ilgileri de, Türkçe öğrenme hevesleri de, büyüklerin dil kursları açma vaatleri de bu ülkede Nur hareketinin geleceği hakkında insanı ümitlendiriyordu. Ama gençlerin, hizmet hususunda başka insanlarla muhatap olurken cemaatin meslek, meşrep hassasiyetlerini bilerek hareket etmeleri, mezkûr kanaatimi kuvvetli bir şekilde tekrar etmeme vesile oldu. ‘Evet, Risale-i Nur’un şahs-ı mânevîsinin teşekkülü Avustralya’dan başlayabilir.’”

Milletler farklı, alâka aynı
23 Eylül 2013, Pazartesi
“Milletler değişik, cinsler çeşitli, gruplar farklı idi, ama alâka aynı idi. İki saatten fazla süren Melbourne Konferansı’nı, insanların dikkatle dinlemeleri, Said Nursî’ye hayranlığın ve Nur hareketine mensubiyetin canlı bir ifadesiydi. Konuşmadan sonraki imza ve sohbet faslında da hiç kimse, farklılık, değişiklik, ayrılık ima ve ihsas eden herhangi bir sözde, harekette, tavır ve davranışta bulunmadı. Nuranî sîmâlarda, uhuvvet çizgilerinden, sevgi renklerinden ve muhabbet hatlarından başka bir eda yoktu.”

Hürriyeti şiar edinen bir ülke
22 Eylül 2013, Pazar
“Avustralya, hürriyet hususunda kendini hür ve demokrat sayan Amerika’dan, Avrupa ülkelerinden, hatta haksız bir şekilde demokrasinin beşiği addedilen İngiltere’den bile çok daha ileri seviyedeydi. Dünyanın başka yerlerinde yaşanan askerÎ darbelere, diktatörlüklere, istilÂlara, işgallere ve insan hakları ihlÂllerine karşı ikiyüzlü bir tavır takınmıyor, Birleşmiş Milletlerin çatısı altında mazlÛm milletlere askerî ve malÎ yardımlar yapıyordu. HülÂsa Avustralya, hürriyeti şiar edinen belki de tek ülkeydi.”

1. Dünya savaşından çıkan dostluk
21 Eylül 2013, Cumartesi
Avustralyalıların Osmanlılarla ilk teması Birinci Dünya Savaşı sırasında olmuştu. Gelibolu’da iki taraf da birbirinden çok fazla asker öldürmesine rağmen, savaş Türklerle Avustralyalılar arasında ezelî düşmanlık yerine samimÎ dostluklar başlatmıştı. Yaralanarak esir düşen ANZAC askerlerinin hastanelerdeki tedavileri sırasında başlayan dostluklar, savaştan sonra karşılıklı ziyaretlerle pekişmişti.

“Üstad bu bahsi adeta uçaktan bakarak yazmış!”
20 Eylül 2013, Cuma
Ben şekerleme yaparken eşim hem dışarıyı seyretmeye, hem de Âyetü’l-Kübra’yı okumaya devam etmiş ve manzaraya da bahse de hayran kalmış olmalı ki, uyandığımı anlayınca kitaptaki bir yeri göstererek dikkatimi çekip dışarıyı işaret etti: “Üstad bu bahsi âdeta böyle bir uçaktan bakarak yazmış.”

Sefer duâsıyla havalandık
19 Eylül 2013, Perşembe
“‘Bismillah’ diyerek bindik uçağa. Bediüzzaman’ın Birinci Sırda ifade ettiği Besmele hakikatlerini hatırlayınca, lisân-ı hâlleri ile Bismillah diyen sîmalarda tecelli eden Rubûbiyet sikkesinin tezahürlerini temâşâ etme hevesine kapıldım. Arap pilotlardan birinin okuduğu sefer duÂsı eşliğinde havalanan uçak, kâinat sîmâsının gökyüzü semasında yol almaya başladı.”

Yeni Asya Vakfı kurban faaliyetleri
13 Eylül 2013, Cuma
Bütün insanlığın saadet ve selâmeti için Allah tarafından ahir zaman Peygamberine (asm) vahyedilen Kur’ân-ı Kerîm ve onun ahkâmı, hükümlerinin tatbiki olarak isimlendirebileceğimiz “İslâm Dini”nin beşeriyete verdiği faydaları artarak devam ettiriyor.

Avustralyalı siyasetçiden Nur Vakfı’na övgü
30 Temmuz 2013, Salı
Avustralya’da ana muhalefetteki Avustralya Liberal Parti’nin Victoria eyalet teşkilatı, Avustralya Nur Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı, bölgede yaşayan Türkler için iftar programı düzenledi. Avustralya Liberal Parti Victoria eyaleti başkanı Tony Snell, “Burada bulunmak bir ayrıcalık. Nur Vakfı toplum için çok iyi işler yapıyor” dedi.

Avustralya'da Liberal Parti Türkler İçin İftar Verdi
28 Temmuz 2013 Pazar 16:48
Avustralya’da ana muhalefetteki Avustralya Liberal Parti'nin Victoria eyalet teşkilatı, bölgede yaşayan Türkler için iftar programı düzenledi.

SDYNEY’E HİZMET BİNASI
26 Temmuz 2013, Cuma
Avustralya Nur Vakfı-Sydney Şubesinin mülk hizmet binası duâlarla açıldı.

Arakanlı Müslümanlar için Avustralya’da iftar
24 Temmuz 2013, Çarşamba
Myanmar’daki zulümden kaçıp Avustralya’ya mülteci olarak sığınan Arakan müslümanlarına Melbourne’daki Müslümanlar bir yardım gecesi düzenledi.

Tefekkür ufkumda Avustralya
23 Temmuz 2013, Salı
Cenâb-ı Hak insana bir yolculuğu nasip edecekse eğer, evvelâ gideceği yerdeki insanlara onları hatırlatır. Çünkü onların orada yiyecekleri ekmek, içecekleri su, soluyacakları hava, görecekleri yerler vardır. Bu durumda oralardaki rızıklar insanın ayağına gelmez, Mün’im-i Hakikî insanı oralara gönderir.

Avustralya mektubu (2) Singapurlu Bobby’nin (Ebû Bekir) mesajı
29 Haziran 2013, Cumartesi
(Dünden devam)
Singapurlu mühtedi genç Bobby’nin (Ebû Bekir), Avustralya’dan gönderdiği, maddeler halinde projelendirdiği mesajına, dün kaldığımız yerden devam ediyoruz:

Avustralya mektubu (1) Dünyayı saran kudsî hizmet, doğudan batıya hizmet projesi
28 Haziran 2013, Cuma
Her şeyden önce şunu ifade edeyim ki; şu anda ben Avustralya’da değilim. Türkiye’deyim. Ve de çok kıymetli bir akrabamın vefatı dolayısıyla baba ocağındayım.